Camera Nexus 6P scoort indrukwekkend hoog in test

Gisteren werden de twee nieuwe Nexus-smartphones aangekondigd; de Nexus 6P en Nexus 5X. Vandaag is een nieuwe testuitslag gepubliceerd door DxOMark. Zij hebben de camera van de Huawei Nexus 6P onder de loep genomen. Vorige week stond de LG G4 nog op de tweede plaats, maar weet de Nexus 6P deze te verslaan?

Camera Nexus 6P

Tijdens het Google-event gisteren werden de twee nieuwe Nexus-smartphones aangekondigd, waarvan je hier een interessante samenvatting kunt lezen. Het waren de LG Nexus 5X en de Huawei Nexus 6P. DxOMark, een testbureau die de kwaliteiten van zowel smartphone-camera’s als andere (digitale) fototoestellen testen, hebben de afgelopen tijd de Nexus 6P alvast kunnen proberen. Indrukwekkend is de uitslag die de Nexus 6P weet te behalen. De Nexus-smartphones stonden tot voor kort niet altijd even goed bekend om hun camerakwaliteit.

Vorige week schreven we nog over de nieuwste testuitslag, waarbij de LG G4 de tweede plaats wist te behalen in de test. Huawei heeft de Nexus 6P voorzien van een 12.3 megapixel camera en laser-autofocus. Wel moet in tegenstelling tot de LG G4 de optische beeldstabilisatie gemist worden. Toch weet de Nexus 6P de tweede plaats te behalen met 84 punten, een punt meer dan de LG G4 en twee punten minder dan de Samsung Galaxy S6 Edge.

Huawei Nexus 6P

Positief

Uit de test blijkt dat de Nexus 6P vooral in situaties met weinig licht de foto’s nog steeds voorziet van veel details. Hierin zou volgens de testers de camera van de Nexus 6P de beste zijn van alle smartphones die ze tot nu toe hebben getest. Ook de snelle en accurate autofocus, een goede witbalans, natuurgetrouwe kleuren, goede prestaties van de flitser en de belichting over het algemeen zijn pluspunten.

Minder positief

Minder overtuigend is DxOMark over de HDR+ die geactiveerd wordt bij weinig licht. Deze zorgt voor onregelmatigheden in de kleuren en in de belichting. Bij grote verschillen in contrast en dynamische scènes kunnen de hoogtepunten uitgeblazen ogen. De testers liepen ook tegen het probleem aan dat foto’s met regelmaat al werden geschoten terwijl de autofocus nog bezig was, waardoor foto’s mislukt waren. Daarnaast scoort de Huawei Nexus 6P opvallend weinig punten bij de videomodus op het gebied van stabilisatie.

DxOMark Nexus 6P

De website meldt dat het hier gaat om een pre-release exemplaar van de Nexus 6P, waardoor de uiteindelijke versie die in de winkel zal liggen andere resultaten kan laten zien. In ieder geval is dit een goed begin voor de nieuwe Nexus-smartphones. De Nexus 5X is niet meegenomen in de test. De kans dat er (grote) verschillen zullen zijn tussen de camera van de 5X en 6P is klein, omdat deze precies hetzelfde zijn.

bron

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel