LG G4 gooit hoge ogen in camera-test en bereikt tweede plaats

DxOMark heeft de camera van de LG G4 uitgebreid onder handen genomen. Het vlaggenschip van LG weet daarmee de tweede plaats te behalen in het klassement van beste smartphone-camera. De LG G4 moet hiermee één toestel voor zich laten, maar laat ook vele smartphones achter zich.

Camera-test LG G4

De LG G4 is onderworpen aan een uitgebreide fotografie-test van DxOMark. Eind april verscheen er ook al een nieuwe tussenstand, waarbij de Samsung Galaxy S6 (Edge) als beste uit de bus kwam. De eerste plaats is nog steeds voor dat toestel, maar de (gedeelde) tweede plek is nu ingenomen door de LG G4. Het totaal aantal punten lag bij de LG G4 op 83 punten, terwijl de Galaxy S6 Edge er 86 wist binnen te halen. De Galaxy Note 4 van Samsung wist eerder ook 83 punten te behalen, net als de Motorola Moto X Style.

LG G4

Beoordeling

Het vastleggen van details doet de LG G4 erg goed, zo blijkt uit de uitgebreide test. Met de autofocus weet de LG G4 zelfs 94 van de 100 punten binnen te halen. Ook met de stabilisatie, de ruisonderdrukking en de afgestelde belichting weet het vlaggenschip van LG hoge ogen te gooien. Kleuren worden in de praktijk ook goed meegenomen en in situaties met minder licht kan je met de LG G4 nog steeds degelijke foto’s schieten. De LG G4 laat wel punten liggen wanneer de videocamera gebruikt wordt. Hier wist het toestel uit te komen op 79 punten, waar de Galaxy S6 Edge op 84 uitkwam.

DxOMark LG G4

We hadden de LG G4 al benoemd tot de beste smartphone-camera van dat moment. Naar onze mening waren we in de praktijk meer te spreken over de camera van de LG G4 dan de camera op de Samsung Galaxy S6; wat overigens niet betekent dat de Galaxy S6 een slechte camera had. Je kan onze volledige ervaringen lezen in de LG G4 review en de Samsung Galaxy S6 review.

DxOMark september 2015

via DxOMark

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel