Candy Crush voor 5 miljard overgenomen door maker Call of Duty

King Digital Entertainment, de ontwikkelaar van diverse games zoals Candy Crush, is overgenomen voor een bedrag van ruim 5 miljard euro. Het bedrijf Activision Blizzard, het bedrijf achter de game Call of Duty heeft dit bedrag voor het snoepspel wel over. Gezamenlijk hebben de bedrijven 500 miljoen actieve gebruikers.

Candy Crush

Activision Blizzard, de ontwikkelaar van Call of Duty, neemt het bedrijf achter Candy Crush over. King Digital Entertainment wordt overgenomen voor 5,9 miljard dollar (5,3 miljard euro). Het bedrijf wil met de overname een stevigere positie krijgen in de mobiele games-markt. Samen hebben de bedrijven een half miljard actieve gebruikers verspreid over 196 landen.

candy crush

De maker van Call of Duty betaalt 18 dollar per aandeel voor het snoepspel. Hiermee ligt het bedrag circa 1,2 miljard dollar boven de beurswaarde van King Digital Entertainment. Dit bedrijf ging in maart vorig jaar naar de beurs. Activision is nu vooral bekend van de games voor de computer, en wil nu met de overname ook een naam krijgen voor mobiele games.

Naast Candy Crush is King ook bekend van Farm Heroes, Bubble Witch en Pet Rescue.

Lees ook

Reageer op dit artikel