Candy Crush blijft onwijs populair: 9 miljoen mensen spelen het 3+ uur per dag

Al jarenlang vermaken we ons massaal met een potje Candy Crush. De populariteit van het spel lijkt niet te stoppen, want uit nieuwe cijfers blijkt dat we maar al te graag het spel opstarten.

Candy Crush blijft populair

Snoepspelletje Candy Crush blijft erg populair onder een grote groep gebruikers. Ontwikkelaar King heeft laten weten dat het spel nog altijd door 270 miljoen gespeeld wordt. Dat is al een fors aantal, maar de cijfers worden nog boeiender. Van deze groep spelen 9,2 miljoen mensen drie uur of meer per dag. Circa 432.000 spelers zijn zes uur of langer per dag bezig met het koppelen en verbinden van snoepjes.

Candy Crush Saga

De meest intensieve gebruikers zijn vrouwen, ouder dan 35 jaar. Volgens Alex Dale, senior executive van King, kent de game een grote groep gebruikers uit de jaren 60, 70 en 80. Volgens de ontwikkelaars zijn mensen die urenlang in de weer zijn met Candy Crush niet verslaafd. Toch zullen velen daar anders over denken. In het Verenigd Koniunkrijk heeft in de afgelopen 18 maanden slechts één iemand gevraagd aan King om het account van diegene te blokkeren. Vermoedelijk omdat het spel moeilijk aan de kant is te leggen.

Hoeveel tijd brengen jullie door met Candy Crush?

Candy Crush Saga
Candy Crush Saga
Ontwikkelaar: King
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel