Google Chrome Dev 47: pagina’s offline opslaan en direct vertalen

Voordat nieuwe functies worden uitgebracht in de officiële Google Chrome browser, worden ze eerst getest in de ontwikkelversie; Chrome Dev. Chrome Dev 47 bevat een aantal nieuwe handige functies die we wellicht binnenkort in de officiële versie terug gaan vinden.

Chrome Dev 47

Met de komst van Android 6.0 Marshmallow wordt er achter de schermen bij het team van de browser gewerkt om ook nieuwe functies voor dit OS toe te voegen. Zo ook het direct kunnen vertalen van tekst op een pagina. Je selecteert een stuk tekst, vervolgens kun je in het pop-up menu, naast kopiëren en knippen ook de optie voor vertalen vinden.

Door in je Google Chrome browser “chrome://flags” in te tikken kom je bij geavanceerde instellingen terecht. Bas Keetelaar ontdekte hier een aantal nieuwe opties zoals het offline opslaan van webpagina’s. Ook kun je via een uitgebreide favorieten map de bewaarde pagina’s terugvinden. Handig voor als je even zonder internet komt te zitten en toch nog wat te lezen wilt hebben.chrome-dev-47Eerder werd al bekend dat Chrome Dev 47 ondersteuning biedt voor themakleuren. De testversie van de Chrome browser kun je via onderstaande knop downloaden en proberen.

Chrome Dev
Chrome Dev
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel