‘Chromecast-ondersteuning komt er aan voor Google Maps’

Google zal haar Google Maps applicatie binnenkort voorzien van ondersteuning voor de Google Chromecast. Dat zou betekenen dat naast films, muziek, games en apps nu ook kaarten naar de Chromecast verzonden zouden kunnen worden.

In het APK-bestand van Google Maps 9.2, welke gisteren uit werd gebracht, zijn aanwijzingen gevonden die duiden op Chromecast-ondersteuning. De zogenoemde ‘strings’ in de code duiden op deze ondersteuning in de nieuwe versie van Google Maps, hoewel het met de nieuwste versie nog niet mogelijk is om kaarten te casten naar de Google Chromecast.

Het zou goed kunnen zijn dat de stukken uit de code ‘per ongeluk’ in de nieuwe APK van Google Maps 9.2 zijn beland (een zogenoemde copy-paste fout). Echter is de kans dat Google ook Google Maps met Chromecast ondersteuning wil uitrusten zeker aanwezig.

Volgens AndroidPolice gaat het om de volgende code;

<string name=”mr_system_route_name”>System</string>
<string name=”mr_user_route_category_name”>Devices</string>
<string name=”mr_media_route_button_content_description”>Cast</string>
<string name=”mr_media_route_chooser_title”>Connect to device</string>
<string name=”mr_media_route_chooser_searching”>Searching for devices…</string>
<string name=”mr_media_route_controller_disconnect”>Disconnect</string>

nexus2cee_ic_qu_localguide_thumb

Daarnaast is Google volgens de bron bezig met het project ‘Riddler’. Hiermee zou Google gebruikers willen stimuleren om een beoordeling te geven op een plaats, of feedback te geven. Wat precies het symbool wat daarbij bekend is geworden betekend, is niet helemaal bekend.

Gisteren schreven we dit artikel met alle nieuwe functies in Google Maps 9.2.

via SmartDroid

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel