Chromecast-ondersteuning voor TuneIn en VLC Media Player

De ontwikkelaars van twee verschillende applicaties, hebben bekend gemaakt ondersteuning voor de Google Chromecast te gaan bieden. Het gaat om de mediaspeler VLC Media Player en het online radio-platform TuneIn. Beide applicaties zijn vrij populair op het Android-besturingssysteem.

logo vlc media player

VLC Media Player

Mediaspeler VLC Media Player heeft bekend gemaakt dat het het streamen/casten van content naar de Google Chromecast zal gaan ondersteunen. De mediaspeler zal niet alleen in de Android-versie de ondersteuning voor de Google Chromecast gaan krijgen. VLC Media Player zal de Chromecast-ondersteuning ook integreren voor andere platformen als Apple iOS, Mac, Windows en Linux.

VLC Media Player is populair onder de Android-gebruikers omdat het een brede ondersteuning biedt voor de meest uiteenlopende videoformaten. Echter zal de iOS-app van VLC Media Player als eerste de integratie krijgen voor de Google Chromecast. De update met Chromecast-ondersteuning zal naar verwachting binnen zes weken uitgebracht worden in de App Store van Apple. Een lanceringsdatum voor de Android-app van VLC is nog niet bekend.

tunein header

TuneIn Radio

Ongeveer een maand geleden brachten de makers van de online radio-app TuneIn een grote update uit. TuneIn werd met deze update meer naar een sociaal netwerk gedreven. De ontwikkelingen gaan echter nog steeds door, want ook TuneIn komt met ondersteuning voor de Google Chromecast. Naar eigen zeggen is dit niet gemakkelijk te realiseren doordat de Chromecast niet alle stream-types ondersteunt. De ontwikkelaars van TuneIn laten wel weten dat het samen met het ‘Chromecast-team’ druk bezig is met het vinden van een oplossing.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel