CliniClowns app tovert overal een lach op het gezicht

De CliniClowns zijn voor kinderen vaak een lichtpunt in een vervelende tijd, even lachen en even vergeten dat je ziek bent. Om kinderen ook een lach moment te gunnen als de clowns er even niet zijn is er nu de CliniClowns app.

CliniClowns als app

CliniClowns heeft een app speciaal voor kinderen ontwikkeld waarmee je snel in contact kunt komen met een clown. De clowns vind je nu niet alleen in het ziekenhuis maar ook tijdens het herstelproces thuis via de app. Bij elke clown zijn er filmpjes en kun je webcammen met de clowns. Om te kunnen chatten en webcammen met de clowns moet je lid worden, dit is alleen voor kinderen die ziek of gehandicapt zijn.

“Met de app kunnen we elke kamer, bed of bus binnenstappen. Bijzonder toch? Digitaal spel is natuurlijk wel anders dan in het ziekenhuis zelf. Je bent allebei ingekaderd in een scherm. Maar daar weten onze CliniClowns wel raad mee. Een clown improviseert, fantaseert en speelt samen met het kind. Dat kan ook digitaal. Hoewel dat nooit een vervanging is van live spel, is het wel een hele mooie aanvulling.” Winfred den Hoed – Artistiek projectleider online bij CliniClowns.

Dagelijks wordt er een show gegeven tijdens een live theater die via de app te bekijken is. Kinderen kunnen ook in contact met elkaar komen. De app werd uitgebreid getest door de clowns en kinderen. Zo kwam app ontwikkelaar Greenberry/Disrupted by Design tot ontdekking dat inloggen met fruit en groeten veel effectiever was dan cijfers. De CliniClowns app is vanaf vandaag beschikbaar in de Google Play Store en Apple’s App Store.

CliniClowns App
CliniClowns App
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel