Compleet nieuw design voor Facebook Messenger wereldwijd uitgerold

Voor sommigen zal het even wennen zijn want Facebook Messenger heeft haar applicatie van een compleet nieuw design voorzien. Eerder werd al bekend dat er een grote update zat aan te komen voor de chatapp van Facebook.

Facebook Messenger 4 in wit jasje

Wat meteen opvalt bij het nieuwe ontwerp van de Facebook Messenger app is dat er is gekozen voor een minimalistische lay-out. Uit een onderzoek van Facebook bleek dat 7 op de 10 mensen het prettig vonden als een chat app simpel zou zijn. Dat heeft Facebook gedaan en heeft daarbij het onderhouden van contacten met vrienden en familie op één gezet.

Facebook Messenger 4

De app is onderverdeeld in drie tabs met daarbij een Chat-venster, je contactenlijst en een pagina waarop je berichten van andere, voor jou interessante, media kunt vinden. Nieuw in Messenger 4 is dat je bij gesprekken een eigen kleurthema kunt instellen. Je hebt hierbij de keuze uit een kleurverloop of gewoon een vaste kleur en kunnen altijd aangepast worden.

Naast de versimpelde interface zijn functies als bellen en videogesprekken nog altijd aanwezig in de Messenger app van Facebook. Binnen de applicatie kan je gebruik maken van polls, live locatie delen of je gesprekspartner uitdagen voor een spelletje. Op het programma staat nog een donkere modus, die in een volgende release naar de Messenger app zal komen.

Messenger
Messenger
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel