Facebook app krijgt ondersteuning voor notificatiekanalen: welke meldingen wil je?

De Facebook app kan je aardig overspoelen met notificaties, meldingen en berichten. Een welkome update brengt vanaf nu de mogelijkheid om gerichter dit aan te passen met de ondersteuning voor notificatiekanalen.

Notificatiekanalen in Facebook app

Facebook voorziet de Android-app van een update die ondersteuning voor notificatiekanalen brengt. De optie komt beschikbaar als je toestel op Android 8.0 Oreo of hoger draait. Google heeft die functie namelijk pas vanaf deze Android-versie ingebouwd. De notificatiekanalen in Oreo geeft gebruikers veel meer mogelijkheden als het gaat om het instellen welke notificaties zij wel en niet willen ontvangen. Apps moeten deze optie wel ondersteunen en nu ondersteunt Facebook dit dus.

Facebook notificaties

De opties worden gefaseerd uitgerold, het kan dus zijn dat de instellingen nog niet voor iedereen beschikbaar zijn. Je kunt de instellingen voor je meldingen vinden bij de instellingen van je telefoon zelf, dus niet direct via de Facebook-app. Bij instellingen ga je naar applicaties / apps en meldingen en zoek je de Facebook-app. Vervolgens kies je de optie ‘Meldingen’. In totaal kun je kiezen uit 17 soorten meldingen.

Je kunt nu dus gericht aangeven welke notificaties je wilt ontvangen. Van andere gebeurtenissen word je niet op de hoogte gebracht. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor reacties, likes, verzoeken van vrienden, tags, herinneringen, evenementen, verjaardagen, pagina’s die je beheert of volgt of andere meldingen.

Facebook
Facebook
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel