Coolblue laat je virtueel televisies in je huis plaatsen: welke is geschikt?

De applicatie van winkelketen Coolblue maakt het kiezen van een nieuwe televisie een stukje makkelijker. Voortaan kan je met de Coolblue app alvast thuis kijken (middels augmented reality) of de televisie goed in huis past.

Televisies in Coolblue app

De aanschaf van een nieuwe televisie kan voor veel mensen een lastige klus zijn. Denk maar eens aan de grootte van de televisie. Hoeveel ruimte neemt hij eigenlijk in, in de huiskamer? Voor veel klanten zou dit volgens Coolblue een heikel punt zijn, en is tevens een belangrijke reden om een tv te retourneren. Coolblue heeft hiervoor nu een oplossing bedacht.

Coolblue televisie app

Vanaf nu kan met de Coolblue app, virtueel, een nieuwe televisie in de kamer geplaatst worden. De functionaliteit is vergelijkbaar met de IKEA Place app, waar je meubels van de Zweedse meubelwinkel in je huis kunt plaatsen. Coolblue doet dit dus met televisies. Er wordt gebruik gemaakt van augmented reality, en je telefoon dient hiervoor te draaien op Android 8.0 Oreo of hoger en ondersteuning te bieden voor ARCore.

In de app kies je het formaat van de televisie en richt je de camera van je smartphone op de muur, of de plek waar de televisie moet komen. Binnenkort worden specifieke modellen van televisies toegevoegd aan de applicatie. Televisies kunnen gekocht worden via de app, of gewoon via de website.

Coolblue
Coolblue
Ontwikkelaar: Coolblue
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel