Custom ROM Paranoid Android krijgt Marshmallow en nieuwe functies

Naast CyanogenMod en Oxygen OS als bekendste aangepaste ROMs was ook Paranoid Android een interessante speler. Bijna een jaar na een grote release komt Paranoid Android weer terug met een nieuwe custom ROM. Deze aangepaste versie van Android brengt naast Marshmallow meer handige features met zich mee.

Paranoid Android 2016

Paranoid Android is weer terug zo laten zij in een uitgebreid bericht weten, de 2016 update brengt naast Android 6.0 Marshmallow ook tal van nieuwe functies. Zo kun je bijvoorbeeld de snel instellingen aanpassen en van volgorde veranderen. Je kunt apps laten zweven door op notificaties te drukken. Zelfs wanneer de notificaties net binnenkomen kun je deze apps snel bekijken in een los venster.

Paranoid Android 2016

De ROM voor Paranoid Android 2016 werkt in ieder geval op de Nexus 6P, 5X, 6, 5, 4, Nexus 7 2013 en 9. Ook op de OnePlus One, 2 en X werkt deze aangepaste versie van Android. Voor het installeren van deze ROM kun je terecht op de site van Paranoid Android.

Aangepaste versies van Android bieden vaak extra mogelijkheden ten opzichte van een standaard Android installatie. Gebruikers kunnen zelf hun toestel voorzien van aangepaste versies, of ROMs zoals deze ook wel genoemd worden. Houd er rekening mee dat bij het installeren van dergelijke ROMs je garantie komt te vervallen. Je bent zelf verantwoordelijk als er iets mis gaat met je smartphone.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel