Definitief: Fitbit overgenomen door Google voor een enorm bedrag

Van de week kwam het nieuws naar buiten dat Google van plan zou zijn om Fitbit over te nemen. Nu is het officieel bekend gemaakt dat de overname hiervan doorgaat.

Fitbit overgenomen

Het hing al in de lucht, en nu is het bevestigd; Fitbit is overgenomen door Google. Het Amerikaanse bedrijf is bekend geworden door het uitbrengen van verschillende smartwatches en fitnesstrackers. Echter zouden de financiële resultaten wel wat beter kunnen, die waren de laatste tijd niet altijd even rooskleurig.

Nu wil Google de smartwatchmarkt weer uitbreiden met nieuwe producten. Het wil meer investeren in eigen watches met Wear OS en daar kan de hulp van Fitbit goed bij helpen. Met de overname is een bedrag gemoeid van 2,1 miljard dollar, omgerekend zo’n 1,88 miljard euro.

Fitbit zal onderdeel worden van Google, wat te vergelijken is met Nest. Fitbit hoopt op zijn beurt weer dat het meer innovatie kan brengen op de markt van de smartwatch. Er wordt samengewerkt om zo de beste hardware, software en kunstmatige intelligentie (AI) samen te brengen. De samenwerking moet ook tot uiting komen met fitness-app Google Fit.

Lees ook

Reageer op dit artikel