DigiD app niet te downloaden op apparaten met Android 11

Er zijn problemen omtrent het downloaden van de DigiD app op toestellen met Android 11. Het gebruiken van de applicatie zou nog wel mogelijk moeten zijn, maar het downloaden lukt niet.

Geen DigiD app op Android 11

Degenen die Android 11 gebruiken en de DigiD app willen downloaden, stuiten op problemen. Gebruikers met een smartphone of tablet met Android 11 krijgen de melding in de Google Play Store dat de desbetreffende app niet gedownload kan worden. De DigiD app wordt gebruikt voor verschillende overheidszaken. Tweakers meldt dat het probleem zou liggen bij het ondertekenen van een certificaat.

Het probleem is bekend bij Logius, de overheidsinstantie die het beheer van de DigiD app verzorgt. Zij stellen dat er gewerkt wordt aan een oplossing die waarschijnlijk niet al te lang op zich zal laten wachten. Er kan helaas geen indicatie gegeven worden voor wanneer dit probleem is verholpen. Mocht je hem nog niet geïnstalleerd hebben op je Android 11-apparaat, dan krijg je de app ook niet zichtbaar bij de zoekresultaten.

DigiD Android 11

Degenen die de app reeds op hun toestel hebben, kunnen deze nog wel gebruiken. Zij zien bij het openen van de DigiD app wel een melding met dat de applicatie bijgewerkt moet worden. Vervolgens kan de update niet uit de Play Store gedownload worden door dezelfde fout. Er is geen beveiligingsrisico wanneer de app gebruikt wordt.

DigiD
DigiD
Ontwikkelaar: Rijksoverheid
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel