Distributie Android-versies: Lollipop stijgt harder dan Marshmallow

Google heeft de nieuwe cijfers bekend gemaakt van het aandeel van de verschillende Android-versies. Marshmallow zit in de lift en ook Lollipop groeit nog verder. Toch is het aandeel van Marshmallow nog erg laag te noemen.

Aandeel Android-versies

De nieuwe maand is nu al even begonnen, waardoor het weer tijd is voor Google om de cijfers bekend te maken van het aandeel van de Android-versies. Over de maand december wist Android 6.0 Marshmallow een aandeel te behalen van 0,7 procent. Vorige maand was dit nog 0,5 procent en de maand daarvoor 0,3 procent. De groei van de nieuwste Android-versie gaat dus heel langzaam.

Android versie distributie januari 2016

Android Lollipop (versie 5.0 en 5.1) weet een aandeel te behalen van 32,6 procent. Vorige maand was dit nog maar 29,5 en dus groeit Lollipop aanzienlijk harder dan Marshmallow. Het aandeel van Android KitKat is 36,1 procent, en is 0,5 procent lager dan vorige maand. Android Jelly Bean heeft nog een aandeel van 24,7 procent, wat nog vrij fors is voor een versie van ruim drie jaar oud.

Verschillende fabrikanten voorzien hun toestellen van updates naar de nieuwste Android-versie. Zo rolde Motorola en LG al updates uit naar Marshmallow en zullen de komende tijd meer fabrikanten volgen met updates.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel