Doro 8040 aangekondigd: nieuwe, eenvoudige high-end smartphone voor senioren

De Zweedse fabrikant Doro heeft op de IFA in Berlijn een nieuwe seniorentelefoon aangekondigd. Hoewel; telefoon, de Doro 8040 is eigenlijk een high-end smartphone, bedoeld voor ouderen en senioren. De Doro 8040 is voorzien van 4G, Android Nougat en vrijwel alle nuttige functies.

Doro 8040 voor senioren

Doro is een telefoonfabrikant waarbij het zich richt op toestellen voor senioren. Het Zweedse bedrijf heeft op de IFA in Berlijn nu de Doro 8040 aangekondigd. Dit toestel is voorzien van uitgebreide mogelijkheden, maar toch in een gemakkelijke en eenvoudigere bediening voor de ouderen die liever niet beginnen aan een voor hen ingewikkelde Samsung, LG of ander toestel.

Doro 8040

Het bedrijf heeft de high-end smartphone voorzien van een vergelijkbare bediening als de Doro 8031. Het gebruiksvriendelijke menu is eenvoudig te bedienen en bij elke actie die uitgevoerd wordt, wordt gebruik gemaakt van werkwoorden in plaats van ingewikkelde namen van applicaties.

Hulp van familie

Volgens Doro durven senioren vaak niet uit angst aan een smartphone te beginnen. Ze zijn bang dat het toestel te ingewikkeld is en ze er niet aan uitkomen, en vinden het lastig om hulp erbij te vragen. Doro heeft hier iets op verzonnen. Via een webportaal (mydoromanager.com) kunnen familie en vrienden inloggen en hulp bieden. Zo kunnen contactpersonen toegevoegd worden, instellingen aangepast worden. Zo kan op afstand geholpen worden.

Doro 8040 achter

Eenvoudig te bedienen

De Doro 8040 heeft een 5,0 inch HD-display met daaronder drie fysieke toetsen. Aan de achterkant heeft de Doro de bekende alarmknop waarbij direct een ingesteld contactpersoon wordt opgeroepen in geval van nood. Tevens is achterop een 8 megapixel camera te vinden; aan de voorzijde is een 2 megapixel camera te vinden voor het maken van selfies van de kleinkinderen. Ook heeft Doro de smartphone aangepast op de doelgroep als we kijken naar het geluid; deze kan hard genoeg en heeft HAC ondersteuning (hearing aid compatible).

Doro 8040 cradle

Technische details

Onder de motorkap zit een MediaTek MT6738 processor; dit is een 1.5 GHz quad-core processor. Er is 16GB opslagruimte, dat uit te breiden is met een geheugenkaart. Ook is er 4G-ondersteuning, een FM-radio, rekenmachine, kalender, wekker, een mogelijkheid om de tekst op het beeldscherm te vergroten en een 2920 mAh accu. Ook is WiFi aan boord en draait de Doro 8040 op Android 7.0 Nougat.

Doro 8040

Verkrijgbaarheid

De Doro 8040 is vanaf medio september verkrijgbaar in Nederland. De adviesprijs is nog niet bekend gemaakt, maar we zullen het bericht direct bijwerken zodra deze bij ons bekend is. We hebben alle details en specificaties op een rij gezet op de Doro 8040 smartphone-pagina. Deze bereik je via onderstaande button.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel