Doro 8080 aangekondigd: eersteklas Android-smartphone voor senioren

Opa’s en oma’s worden door menig kleinkind gevraagd om ook WhatsApp te installeren. Eenmaal de basis onder de knie willen ouderen misschien meer, maar zijn veel smartphones ingewikkeld. Gelukkig is daar nu de Doro 8080, de nieuwe senioren-smartphone, bedoeld voor ouderen.

Doro 8080

Op de IFA in Berlijn heeft seniorenmerk Doro haar nieuwe smartphone aangekondigd, bedoeld voor de oudere doelgroep. Doro richt zich met haar toestellen op senioren en dat is zo gek niet eens. De fabrikant denkt na over slimme oplossingen zodat ook een Android-toestel gewoon prettig en eenvoudig te bedienen blijft. Dat resulteert nu in de nieuwe Doro 8080.

Doro 8080 zwart

De Doro 8080 gaat verder dan de eerdere smartphones van de fabrikant. We zien onder het beeldscherm een home-button waarin de vingerafdrukscanner is geplaatst. Daarbij is ook nog steeds de assistentie-knop aanwezig. Hiermee kun je direct hulp inschakelen als dit nodig is. Deze zit handig geplaatst onder de camera, zodat je hem niet snel per ongeluk aanraakt. Bij het gebruik geeft de 8080 je stapsgewijze begeleiding en er is een mogelijkheid tot ondersteuning op afstand.

Nieuw op de Doro 8080 is ‘Eva’. Dit is een virtuele assistente die je helpt met het gebruiken van je telefoon. Nooit meer hoef je menu’s te doorlopen en te zoeken, want wat je ook wilt doen, Eva geeft je suggesties die passen bij wat je wilt doen. Hierbij werkt Eva samen met Google Assistent. Die assistent kun je bijvoorbeeld ook weer bedienen met je stem, maar uiteraard ook gewoon door te tikken op het scherm.

Doro benadrukt ook dat het toestel luid en duidelijk geluid te bieden heeft. Daarbij kan ook dit toestel weer overweg met gehoortoestellen (HAC). Muziek luisteren kan eventueel ook via een eigen headset, dankzij de aanwezigheid van de 3,5 millimeter aansluiting.

Doro 8080 Wit

Specificaties

Doro heeft aan veel zaken extra aandacht geschonken. Dat resulteert in een goed uitziende smartphone vol mogelijkheden, die toch erg gemakkelijk in gebruik is. De Doro 8080 heeft een 5,7 inch beeldscherm met HD+ resolutie, waar veel ruimte is voor grotere teksten. Er is een Snapdragon 439 octa-core processor, samen met 3GB RAM en 32GB (uitbreidbare) opslagruimte. De accu heeft een capaciteit van 3200 mAh en zelfs NFC is aanwezig voor het mobiel betalen! Aan de achterkant heeft de Doro 8080 een 16 megapixel camera, voorop een 5 megapixel front-camera. Ook is er een USB-C aansluiting en draait de 8080 op Android 9 Pie.

Verkrijgbaarheid

De Doro 8080 komt midden-september op de Nederlandse markt, zo laat Doro aan ons weten. De prijs van de smartphone komt uit op 349 euro. Alle specificaties hebben we verzameld op de toestelpagina, welke te bereiken is via onderstaande button.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 348,00 euro
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel