Duitse stad komt met verkeerslichten speciaal voor ‘Smombies’

In Duitsland gaat een stad speciale verkeerslichten plaatsen voor mensen die verknocht zijn aan hun smartphone. De zogenoemde ‘Smombies’ kunnen voortaan dan gewoon op hun smartphone blijven kijken en wachten totdat het licht op groen gaat. Hoe ideaal is dat…

Verkeerslichten voor Smombies

In de Duitse stad Augsburg worden speciale verkeerslichten geplaatst voor zogenoemde ‘Smombies’ (combinatie van smartphone en zombie). Een Smombie is iemand die meer naar zijn telefoon kijkt, dan vooruit. Eerder zagen we al speciale Smombie verkeersborden in Zweden en nu gaat dus een Duitse stad verkeerslichten plaatsen voor smartphone-gebruikers. Ook in Antwerpen zagen we al speciale voetpaden voor smartphone-gebruikers.

Smombie verkeerslicht Augsburg

Omdat mensen zo vaak op hun telefoon kijken, in plaats van op het verkeer letten, worden in de buurt van twee tramhaltes in Augsburg de verkeerslichten in de grond geplaatst. De LED-verlichting kleurt rood en zal door te knipperen verduidelijkt worden. De reden voor de nieuwe manier van verkeerslichten is de hoeveelheid ongevallen. Het is belangrijk dat iedere verkeersdeelnemer zijn aandacht bij het verkeer houdt, maar met de tijd verandert de omgeving en veranderen wijzelf ook. De verkeerslichten kunnen op deze manier naar mijn mening het verkeer weer een beetje veiliger maken.

Wat denk jij van de ‘verkeerslichten voor Smombies’? Een goed idee voor in Nederland, of niet? Laat het weten door een reactie achter te laten onder dit bericht.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel