Amsterdam laat smartphones communiceren met verkeerslichten

Metropoolregio Amsterdam wil met nieuwe en slimme technologieën het verkeer beter laten doorstromen. Een voorbeeld van een van deze manieren is om het verkeerslicht te laten communiceren met een smartphone. Maar wat is hier nou het voordeel van?

Smartphones en verkeerslichten

Verkeerslichten zullen binnenkort de functie krijgen om te communiceren met smartphones. Automobilisten zouden op deze manier doorkrijgen hoe lang er nog gewacht moet worden op groen licht van het stoplicht. Daarnaast kan op de smartphone ook weergegeven worden welke snelheid aangehouden moet worden om een ‘groene golf’ op maat te krijgen; waardoor je niet of minder voor een rood licht komt te staan.

Binnenkort wordt er gestart met een proef. Voor de totale operatie trekt Metropoolregio Amsterdam 10 miljoen euro uit. Diverse verkeerslichten zullen voor de proef voorzien worden van geavanceerde informatie- en communicatietechnologieën. De informatie kan naast naar de smartphone ook naar applicaties in de auto zelf gestuurd worden. De proef loopt tot eind 2017.

De Metropoolregio Amsterdam (MRA) is een samenwerkingsverband van 36 Nederlandse gemeenten, de provincies Noord-Holland en Flevoland en de Stadsregio Amsterdam.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel