Emoticons in naam contactpersoon levert problemen op met Google Sync

Het synchroniseren van contacten kan problemen opleveren als er emoticons in de naam van de contactpersoon zitten. De zogenoemde emojis kunnen er voor zorgen dat nieuwe en gewijzigde contacten met hun informatie niet gesynchroniseerd kunnen worden met het Google-account in Google Contacts.

Ondervind je momenteel problemen met het synchroniseren van contacten met je Google-account? Dan zou het zomaar eens kunnen zijn dat je een emoticon in de naam van een contactpersoon gebruikt. Indien je gebruik maakt van een smiley/emoticon of emoji in de naam van je kennis, familielid, vriend(in) of geliefde, kan dit voor problemen zorgen bij het synchroniseren.

sync contacten google

Wanneer er sprake is van problemen met het synchroniseren komt er bij het instellingsmenu met accountsynchronisatie een uitroepteken getoond. Het probleem rondom synchronisatie en het gebruik van emoticons is niet helemaal nieuw. Al sinds november 2013 maken gebruikers melding bij Google, maar nooit heeft Google hier aandacht aan besteed. Vermoedelijk komt dit, omdat het aantal gebruikers met dit probleem laag is.

Echter neemt het aantal gebruikers die hier melding van maken nu wel toe. Ervaar jij ook synchronisatie-problemen doordat je gebruik maakt van een emoticon in de naam van een contactpersoon? We horen het graag middels een reactie onder dit bericht.

Via: Androidnext

Lees ook

Reageer op dit artikel