EMUI 9.1 met nieuwe functies wordt getest voor Huawei Mate 20-serie

Huawei is begonnen met het testen van een nieuwe EMUI-update voor de Mate 20 en Mate 20 Pro. Het is EMUI 9.1 welke al te vinden was op de Huawei P30-serie, en verschillende handige toevoegingen bevat. Waaronder een verbeterd Always On Display.

EMUI 9.1 onderweg voor Mate 20-serie

Op de Huawei P30 en Huawei P30 Pro is de nieuwste versie van EMUI al op de smartphones te vinden. Nu wordt duidelijk dat voor de toestellen uit de Mate 20-serie ook deze update voorbereid wordt. Op dit moment gaat het in ieder geval om de Huawei Mate 20, Huawei Mate 20 Pro, Mate 20 RS en Mate 20 X. De Mate 20 Lite wordt (nog) niet genoemd, maar het is goed mogelijk dat deze wel de update krijgt. Echter ontbreekt hier nog informatie over.

Huawei Mate 20 Pro achterkant

De EMUI 9.1 update brengt een reeks verbeteringen. Een belangrijke verbetering is de toevoeging aan het Always On Display. Het huidige altijd aan-scherm is eigenlijk best nutteloos op de Mate 20-toestellen, omdat apps van derden niet als notificatie getoond worden. Dit zijn alle niet Huawei-apps. Notificaties van bijvoorbeeld WhatsApp, Facebook, Instagram en dergelijke zien we niet terug. Dat gaat met EMUI 9.1 gelukkig veranderen, een waardevolle toevoeging.

Huawei P30 Pro Always On Display

Het Always On Display op de Huawei P30 (Pro)

Ook andere functies uit EMUI 9.1 komen dan naar de Mate 20-serie. Een voorbeeld kan zijn het dubbeltikken op het scherm om deze in te schakelen. Ook zullen achtergronden, thema’s en pictogrammen verbeterd worden. Daarbij zorgt Huawei ook voor verbeteringen in de stabiliteit, prestaties en dergelijke. GPU Turbo 3.0 wordt ook meegeleverd, zodat het spelen van games nog prettiger wordt gemaakt.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel