Enorme KPN-storing zorgt voor onbereikbaarheid alarmnummers en bedrijven

KPN heeft momenteel last van een grote landelijke storing. Door deze storing ondervinden niet alleen bedrijven last, maar ook 112 en het algemene politienummer liggen plat.

Storing bij KPN

Een enorme landelijke storing zorgt voor grote problemen. Het KPN-netwerk heeft last van de storing waardoor klanten problemen ondervinden met het bellen. Dit gaat om zowel vaste als mobiele aansluitingen. Omdat de telefoonnummers van de politie (0900-8844) en ook noodnummer 112 via het netwerk van KPN lopen, zijn deze nummers onbereikbaar.

KPN Storing

De politie roept mensen op om in het geval van een noodgeval naar een openbaar gebouw te gaan om daar via het C2000-systeem hulp in te schakelen. De politie werkt aan een alternatief, maar dat is nu nog niet actief.

Tevens zijn alle agenten in dienst de straat op gestuurd om sneller aanspreekbaar te zijn in geval van nood. Op Twitter melden verschillende hulpdiensten alternatieven aan. Brandweer Haaglanden laat bijvoorbeeld weten dat er getweet kan worden, maar ook gemaild kan worden naar info@vrh.nl. Uiteraard is het mogelijk om direct je te melden bij een post zoals de brandweerkazerne of het politiebureau. Meldkamer Gelderland Zuid heeft een WhatsApp-nummer geopend.

Klanten die problemen ondervinden met het mobiele netwerk, kunnen bij de instellingen 4G uitschakelen. Als de telefoon aan de andere kant van de lijn dit ook heeft gedaan, dan moet deze tijdelijke oplossing werken.

KPN laat weten dat het onderzoek naar de storing in volle gang is. Het is onbekend wanneer de storing opgelost is.

Update 17:14: De hulpdiensten hebben twee alternatieve nummers vrijgegeven als alternatief op 112 en 0900-8844. Dat zijn de volgende nummers:

  • Alternatief 112: 088 – 66 28 240
  • Alternatief 0900-8844: 088 – 96 59 630

Update 18:16: Er is een NL-Alert verstuurd met daarin het bericht je te melden bij een politiebureau of brandweerkazerne in geval van nood.

Update 18:47: De politie ontvangt veel telefoontjes over de NL-alert berichten die worden uitgestuurd. De Politie raadt dan ook af hierover te bellen aangezien dit de telefoonnummers onnodig belast.

Update 19:21: Bij het opstellen van het NL-alert is een fout gemaakt in het WhatsApp telefoonnummer. Het eerder vermelde nummer behoort toe aan de tiplijn van de krant De Telegraaf. Het juiste WhatsApp telefoonnummer is 06-10000011.

NL-Alert

Update 19:30: Een woordvoerder van KPN laat weten dat de storing grotendeels verholpen zou moeten zijn. Ook het landelijke noodnummer 112 zou weer bereikbaar moeten zijn.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel