Nieuwe malware op Android kan inloggegevens stelen van bank-apps

Er gaat een nieuwe soort malware rond op Android-toestellen. De zogenaamde ERMAC 2.0 malware kan in het slechtste geval toegang krijgen tot je bankgegevens, met alle gevolgen van dien.

ERMAC 2.0 malware

De beveiligingsbedrijven ESET en het Cyble zijn gestuit op een nieuwe malware die rondgaat voor Android. Het is malware die bekend staat onder de naam ERMAC 2.0 en deze probeert toegang te krijgen tot de inloggegevens van bank-apps. Het is een bekende manier met de werkwijze van de malware. Slachtoffers worden namelijk ‘gevraagd’ een nagemaakte app te downloaden en deze te installeren op hun Android-device.

De geïnstalleerde malware krijgt toegang tot inloggegevens voor de bank-app. Dit doet het door het zichzelf 43 rechten toe te eigenen. Kwaadwillende zouden de malware inhuren voor zo’n 5000 dollar per maand, zo meldt het beveiligingsbedrijf. Tot dusver waren vooral Poolse gebruikers het belangrijkste doelwit van de aanvallen. De malware heeft verder ook toegang tot SMS-berichten en er kunnen ook nummers gebeld worden. Ook wachtwoorden voor crypto-wallets en andere informatie behoort tot de gegevens die gevraagd worden.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel