Eurovisie Songfestival 2017 app: alle informatie, deelnemers, songteksten en meer

Vanavond is de eerste ronde van het Eurovisie Songfestival 2017. Donderdag 11 mei is de tweede ronde van het ESC 2017 en zaterdag 13 mei de grote finale. Dit jaar vertegenwoordigd O’G3NE Nederland in Kiev. Met de Songfestival 2017 app blijf je van alles op de hoogte.

Eurovisie Songfestival 2017

Ieder jaar kijken veel mensen uit naar het jaarlijkse muziekspektakel; het Eurovisie Songfestival. Dit jaar wordt afgereisd naar Kiev, de hoofdstad van Oekraïne; dit land won vorig jaar de zangwedstrijd. Tijdens de eerste voorronde van het Eurovision Song Contest 2017 zien we Nederland nog niet; maar wel België, Australië, Zweden en Polen. De eerste voorronde is vanavond, dinsdag 9 mei 2017 om 21:00 uur.

Op donderdag 11 mei is de tweede halve finale en hier zien we als zesde kandidaat de Nederlandse inzending; O’G3NE met Lights and Shadows. De finale is op zaterdag 13 mei 2017 en hier zien we dan in ieder geval ook het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Spanje, Italië en Frankrijk. Ook OG3NE is door naar de finale, net als Blanche uit België.

Songfestival 2017 app

Met de officiële Songfestival 2017 app, officieel Eurovision Song Contest app genaamd, blijf je van alles op de hoogte. Je vindt de verschillende landen die deelnemen met daarbij het laatste nieuws. Bij iedere kandidaat vind je songteksten onder het tabje lyrics zodat je direct vanaf de bank kunt meezingen.

Tijdens de uitzendingen kun je live stemmen en je mening geven. Ook vind je tijdens de live uitzending van het Songfestival realtime updates. Je kunt met de geïntegreerde camera-app selfies maken en gebruik maken van Songfestival filters. Hierbij kun je een foto maken en kiezen uit verschillende lagen zoals teksten, vlaggen en landen om mensen aan te moedigen hier 12 punten voor te geven.

De voorrondes op dinsdag en donderdag beginnen om 21:00 uur Nederlandse tijd. De finale op zaterdag wordt eveneens vanaf 21:00 uur uitgezonden op NPO 1 en de Belgische omroep Eén.

Eurovision Song Contest
Eurovision Song Contest
Ontwikkelaar: digame GmbH
Prijs: Gratis

Bericht geplaatst op 9 mei 2017, geüpdatet op 13 mei

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel