2 handige Eurovisie Songfestival apps

Het Eurovisie Songfestival is iets waar we in heel Europa ieder jaar naar uitkijken. Met de officiële applicatie blijf je op de hoogte van alle gebeurtenissen van het zangspektakel. We hebben twee apps voor je klaargezet waarmee je nog meer kunt genieten van het Songfestival.

Eurovisie Songfestival apps

Vanavond wordt het startsein gegeven voor het Eurovisie Songfestival 2015 in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Zaterdag wordt de finale gehouden van het Songfestival, maar voor we daar aan toe zijn hebben we eerst dinsdag en donderdag de voorrondes.

Vanavond is onze eigen Trijntje Oosterhuis aan de beurt met het nummer “Walk Along”, ze speelt als vierde. De Belgische lezers kunnen ook dinsdagavond hun zanger Loïc Nottet verwachten op het podium. DroidApp heeft twee handige applicaties voor je op een rij gezet om meer te genieten van het songfestival. De twee ‘Eurovision Song Contest’ apps vind je hieronder.

Update 2017: Eurovisie Songfestival 2017 app: alle informatie, deelnemers, songteksten en meer

Eurovision Song Contest App

Met de officiële Eurovision Song Contest app word je voortdurend op de hoogte gehouden van live-updates, nieuwsberichten en nog veel meer. Je kan met de MatchMaker zien welke Eurovisie-periode het beste bij jou past. Tevens kan je elke show live volgen met gedetailleerde informatie. In de ESC app kom je verder een uitgebreid profiel tegen van de deelnemers, zodat je meer achtergrondinformatie te weten komt. Met de Selfie-filters maak je een selfie in de stijl van het Songfestival.

eurovisie songfestival

Je kan via de applicatie van het Songfestival ook stemmen op je favoriet. Hierbij moet je wel rekening houden met extra kosten die hiervoor worden berekend.

Eurovision Song Contest
Eurovision Song Contest
Ontwikkelaar: digame GmbH
Prijs: Gratis

ESC App

De ESC App geeft je hetzelfde gevoel als in de ‘zaal’. “12 points go to…” en dat mag je helemaal zelf bepalen. Je kan nummers van deelnemers waarderen en deze score in de app zetten. Je kan er voor kiezen om het op de officiële manier te doen, dus om in totaal twaalf cijfers te geven. Kies je voor de traditionele manier, dan kan je elk nummer beoordelen op een schaal van 1 tot 10. Je eigen score kan je direct delen met je vrienden als afbeelding of als tekst.

ESC App

Europe are you ready?
Europe are you ready?
Ontwikkelaar: Laura Vuorenoja
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel