Facebook deelt gebruikersdata met Huawei, TCL en Lenovo

Facebook bevestigt dat het gebruikersgegevens deelt met fabrikanten zoals Huawei, TCL, Oppo en Lenovo. Hierbij ging het om dezelfde informatie die BlackBerry ook ontving over haar gebruikers, in een aantal gevallen werden de gegevens gebruikt om apps aan te bieden.

Facebook deelt graag

In de New York Times valt te lezen dat in ieder geval deze vier fabrikanten data ontvangen van Facebook. Het is goed mogelijk dat ook andere fabrikanten informatie ontvangen van het sociale netwerk. De informatie bevat naast naam ook geslacht, religieuze overtuiging, informatie over opleiding en werk en meer data waarmee gebruikersprofielen te ontwikkelen zijn. Facebook heeft na de bevestiging bekend gemaakt de overeenkomst met Huawei deze week te willen beëindigen.

Facebook ontkent dat de data die Huawei ontving bij Huawei is opgeslagen en stelt dat de informatie op de apparaten van de gebruiker bewaard werden. Integraties met het Facebook platform werden door het bedrijf goed in de gaten gehouden op abusievelijk gedrag. De Amerikaanse inlichtingendiensten waren dit jaar al kritisch over smartphonefabrikanten uit China, omdat deze mogelijk gebruikt kunnen worden voor afluistering. Dit is tot op heden nooit bewezen.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel