Facebook krijgt extra privacy mogelijkheden

Op de jaarlijkse Facebook F8 developers-conferentie heeft Facebook-topman Mark Zuckerberg bekend gemaakt, dat gebruikers meer controle krijgen over welke gegevens er gedeeld mogen worden. Het gaat hier met name over de externe applicaties, die toegang vragen tot persoonlijke data.

Steeds meer applicaties laten je inloggen met een Facebook-account. En elke applicatie wil iets van je weten, of juist alles van je weten. Facebook heeft gisteren op de jaarlijkse developers-conferentie een nieuwe manier van autoriseren aangekondigd. “Als je een app gebruikt die je niet helemaal vertrouwd, of denkt dat er ongewenste berichten geplaatst worden op je tijdlijn, dan wil je deze applicatie niet al je gegevens geven.” zo beredeneert Zuckerberg.

Anoniem inloggen moet daarvoor de oplossing gaan bieden door alle persoonlijke informatie te verbergen voor de ontwikkelaar. Het anoniem inloggen zal net zo eenvoudig zijn als het “normale” inloggen, de gegevens van het anoniem inloggen kunnen eveneens gesynchroniseerd worden tussen verschillende devices. Op dit moment bevindt het anoniem inloggen nog in een testfase voor een select aantal ontwikkelaars, maar de functie zal de komende maanden uitgerold worden naar alle ontwikkelaars.

facebook login anoniem

 

Verder zal het mogelijk zijn om in een later stadium je anonieme inlog om te zetten naar een inlog waarbij je wel je persoonlijke gegevens deelt. Als je dat doet dan krijg je een nieuw scherm te zien waarin je per item kunt selecteren, wat je precies wilt delen met de ontwikkelaar van de app. Er is nog geen datum gegeven door Facebook, wanneer gebruikers de nieuwe manier van inloggen kunnen gebruiken.

Lees ook

Reageer op dit artikel