Feedly getroffen door DDoS-aanval; aanvallers eisen geld [Update]

De RSS-dienst Feedly is getroffen door een grote DDoS-aanval. Door de aanval is de dienst niet te gebruiken. Daarbij meldt Feedly dat de aanvallers geld eisen.

Nadat Google de stekker uit Google Reader trok, werd het alternatief voor de RSS-dienst Feedly erg populair. De dienst bundelt de RSS-feeds van websites in een overzicht en per categorie, zodat je altijd het laatste nieuws binnen handbereik hebt.

Vandaag is Feedly getroffen door een DDoS-aanval. Bij een DDoS-aanval wordt er zoveel data verstuurd dat de servers dit niet aan kunnen. Feedly is met man en macht bezig het probleem te verhelpen, en werkt hiervoor met de hoster, andere DDoS-slachtoffers en de rechtshandhaving.

De afperser die achter de DDoS-aanval zit eist geld van het bedrijf. Feedly benadrukt dat er geen persoonlijke gegevens zijn buitgemaakt of dat die gevaar lopen. Gisteren werd de dienst Evernote al getroffen door een soortgelijke aanval. Door de aanval is de website van Feedly niet te gebruiken. Ook de (Android-)app van het bedrijf functioneren door de aanval op dit moment niet meer. Wanneer Feedly weer functioneert, lees je dat hier op de website uiteraard.

Update 15:45: Feedly heeft een manier gevonden om hun dienst terug online te krijgen. In een bericht laat Feedly weten:

We’re making some changes to our infrastructure that will allow us to bring feedly back online. However, these things take some time to put into place and it may still be a few more hours before service is restored. Thank you so much for your patience and for sticking with us. Remember, none of your data was compromised or lost in this attack.

 

 

Via: Feedly

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel