‘Frisdrank-fabrikant Pepsi komt met eigen smartphone: Pepsi P1’

Nieuwe geruchten zijn opgedoken die doen vermoeden dat frisdrank-fabrikant Pepsi met een eigen smartphone bezig is. In China wordt gesproken over de Pepsi P1 smartphone die voorzien is van Android. Hoewel het toestel is opgedoken met Pepsi-logo is het goed mogelijk dat Pepsi en een fabrikant de handen ineen hebben geslagen.

Pepsi P1

Geruchten uit China berichten over een nieuwe smartphone genaamd Pepsi P1. Onder deze naam zou de frisdrank-fabrikant met een eigen telefoon op de markt willen komen. Volgens de laatste berichten zal het toestel 20 oktober, volgende week dinsdag, aangekondigd gaan worden in Beijing.

Vermoedelijke uitgelekte specificaties spreken over een 5,5 inch display met 1080 x 1920 pixels. Daarnaast is er een MediaTek octa-core processor met een rekenkracht van 1.7GHz. De Pepsi P1 zou voorzien zijn van 2GB werkgeheugen, 16GB interne opslagruimte en een 3000 mAh accu. Aan de achterkant is een 13 megapixel camera geplaatst terwijl aan de voorzijde een 5 megapixel sensor is geïntegreerd. Volgens de geruchten zou de Pepsi P1 omgerekend zo’n 180 euro gaan kosten en draait hij op Android 5.1 Lollipop.

Pepsi P1

Hoewel de specificaties een Pepsi-logo tonen, lijkt het het meest waarschijnlijk dat de fabrikant van frisdranken een samenwerking is aangegaan met een Chinese fabrikant. Dit omdat Pepsi zover bekend geen ervaring heeft met het ontwikkelen van smartphones. Daarnaast kan een smartphone met de naam van Pepsi bijdragen aan meer naamsbekendheid en meer winstgevendheid.

Wanneer er meer bekend is over de Pepsi P1, houden we je uiteraard op de hoogte.

via PhoneArena

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel