Galaxy S9 krijgt februari-update met nachtstand; Xiaomi Mi A1 ook patch

Samsung voorziet de Galaxy S9 van een nieuwe beveiligingsupdate; die van februari 2019. Daarbij heeft de fabrikant de S9 en S9+ van een nieuwe feature genaamd Nachtstand voorzien. De Xiaomi Mi A1 wordt ook bijgewerkt.

Samsung Galaxy S9 met Nachtstand

Er wordt in Nederland een nieuwe update uitgerold voor de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+. Beide smartphones ontvangen vanaf nu de beveiligingsupdate van februari 2019. Hier heeft Google enkele kwetsbaarheden opgelost en daarbij heeft Samsung zelf ook nog een patch toegevoegd om enkele kwetsbaarheden in het besturingssysteem aan te pakken.

In de changelog van de update is verder te zien dat de smartphone bijgewerkt wordt met een nieuwe feature genaamd Nachtstand. Deze optie kun je nu automatisch laten in- en uitschakelen. Daarnaast is het mogelijk om op zelfgekozen tijden de nachtstand in te schakelen. Met de nachtmodus worden de kleuren van diverse interface-onderdelen en Samsung-apps aangepast zodat het prettiger is om naar te kijken en tevens minder energie verbruikt. De nachtmodus vind je terug bij instellingen > display > nachtstand.

Samsung Galaxy S9

Xiaomi Mi A1

Het Chinese Xiaomi brengt voor de Xiaomi Mi A1 ook de beveiligingsupdate van februari 2019 uit. Deze update lijkt daarbij ook nog een aantal eerder opgedoken problemen op te lossen. Gebruikers melden ons dat er problemen waren met GPS en VoLTE en dat dat nu is opgelost.

Voor de drie toestellen wordt de update vanaf nu uitgerold. Je kunt een melding op je toestel verwachten zodra de update voor jouw device beschikbaar is. Kun je niet wachten, dan kun je bij de instellingen van je smartphone handmatig controleren op updates.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel