Google begint met uitrol drijvend toetsenbord in Gboard toetsenbord-app

De Gboard toetsenbord-app van Google wordt voorzien van een update. Hiermee wordt het mogelijk om gebruik te maken van het drijvende toetsenbord. Het zogenoemde ‘Floating Keyboard’ moet het typen onder bepaalde omstandigheden prettiger maken.

Gboard met drijvend toetsenbord

Een nieuwe functie komt beschikbaar in de Gboard toetsenbord-app. Google is begonnen met het verspreiden van een update die het drijvende toetsenbord naar iedereen brengt. Eerder werd de aanwijzing voor de nieuwe functie al in een testversie gevonden. Wanneer de nieuwe versie beschikbaar is, vind je bij het toetsenbord een knop om de locatie van het toetsenbord te verplaatsen. Ook de grootte van het toetsenbord kan aangepast worden.

Gboard drijvend toetsenbord

Het drijvende toetsenbord van Gboard krijgt dezelfde indeling en functies als normaal. Dit betekent dat je vanuit het drijvende venster ook gewoon kunt vegen over het toetsenbord en de GIF’jes kunt toevoegen. Als er enige tijd geen tekst getypt wordt, wordt het toetsenbord transparant en krijg je de onderliggende content te zien.

De update wordt uitgerold naar alle Android-gebruikers. Je kunt de update downloaden uit de Play Store, maar het kan even duren voordat de functie bij iedereen beschikbaar is.

Gboard: het Google-toetsenbord
Gboard: het Google-toetsenbord
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel