‘General Mobile breekt updatebelofte van Android One-toestel’

De Consumentenbond is niet blij met de gang van zaken bij fabrikant General Mobile. De GM6 krijgt al maandenlang geen updates, terwijl deze deel uitmaakt van het Android One-programma, waar het updatebeleid juist zo belangrijk is.

Consumentenbond over General Mobile

De General Mobile GM 6 heeft sinds oktober 2018 geen updates meer ontvangen. Het toestel werd verkocht vanaf juli 2017, en is voorzien van Android One. Hierdoor ben je drie jaar lang verzekerd van beveiligingsupdates en twee jaar lang van Android-updates. Dit zou betekenen dat het toestel tot juli 2020 updates zou moeten krijgen, maar dit gaat niet gebeuren.

General Mobile GM 6

Op dit moment draait de General Mobile GM6 nog op Android Oreo en Pie hoeven we niet te verwachten. De Consumentenbond spreekt dat de fabrikant de updatebelofte heeft gebroken. De Turkse fabrikant heeft dit ook bevestigd tegenover de bond, al zou de verantwoordelijkheid van updates bij Google liggen. Het bedrijf stelt echter dat General Mobile werkt met Android-software dat niet goed samenwerkt met één van de onderdelen in de smartphone. Omdat de leverancier daarvan failliet is, kan dit probleem niet verholpen worden.

General Mobile zegt nu gedupeerden 50 euro korting te willen geven op de General Mobile GM 8, maar dit vind de Consumentenbond te mager. Sandra Molenaar van de Consumentenbond zegt hierover het volgende; ‘De updategarantie is juist een belangrijk onderdeel van de Android One-reeks. Ik kan me voorstellen dat consumenten er geen vertrouwen in hebben dat General Mobile met andere toestellen zijn belofte wél nakomt. Consumenten die daarom naar een ander merk willen overstappen, hebben niets aan een kleine korting op een nieuw toestel van General Mobile.’

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel