Gmail voor Android krijgt functies ‘blokkeer afzender’ en ‘uitschrijven’

Gmail voor Android krijgt de mogelijkheid om bepaalde afzenders te blokkeren. Daarnaast krijgt de e-mailapp van Google ook een handige optie om je direct uit te schrijven, voor bijvoorbeeld een nieuwsbrief.

Gmail

Google is begonnen met het uitrollen van twee nieuwe mogelijkheden voor de Gmail app voor Android. In de webversie van Gmail was bijvoorbeeld de unsubscribe-functie al beschikbaar, maar op de mobiele website was deze handige toevoeging er nog niet. We zetten de twee nieuwe functies voor de Android-app van Gmail op een rij.

Gmail blokkeren afzender

Blokkeer afzender

Het moet mogelijk worden om de afzender vanuit de Gmail-app te blokkeren. Met een druk op de knop kan een e-mailadres direct geblokkeerd worden zodat deze niet meer in je inbox verschijnt. Mochten er in de toekomst nog berichten van diegene binnenkomen, zullen ze doorgestuurd worden naar de spam-map.

Gmail uitschrijven

Uitschrijven

De uitschrijf-knop komt naar Android. Het was al langere tijd mogelijk om in de webversie van Gmail je snel uit te schrijven voor bijvoorbeeld nieuwsbrieven. Vanaf vandaag wordt de mogelijkheid ook uitgerold voor Android, zodat je je vanuit de app kunt afmelden voor terugkerende berichten.

De nieuwe functies zullen vanaf nu uitgerold gaan worden. Heb jij de functies al gespot in de Gmail app? Laat het ons weten!

Gmail
Gmail
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

via 9to5

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel