Google Apps gaat automatisch agenda-items toevoegen vanuit Gmail

Google heeft gewerkt aan een verbeterde integratie tussen de e-maildienst Gmail en de agenda-app Google Agenda. Zakelijke gebruikers met een Google Apps-account zullen hiervan de komende tijd verbeteringen in gaan zien. De functies kwamen eerder al naar niet-zakelijke accounts.

Google Apps

Google Apps-gebruikers krijgen binnenkort meer mogelijkheden voor het maken van afspraken. Als je een vlucht geboekt hebt of bijvoorbeeld kaartjes hebt voor een concert, kan Gmail automatisch hiervan een afspraak maken in je agenda. In november kwam deze met de Material Design-update al naar de ‘normale’ versie van Gmail en Google Calendar. Binnenkort kunnen ook zakelijke Google Apps-gebruikers hiervan gebruik gaan maken.

agenda gmail

De nieuwe functie voor de zakelijke gebruikers kan overigens uitgeschakeld worden. Afspraken met een tijd, datum en locatie worden dan niet meer in je Google Agenda gezet. Vanaf nu wordt de nieuwe feature uitgerold. Mocht de functie bij jou beschikbaar zijn, dan krijg je de eerste keer een venster te zien met een korte uitleg van de functie.

via Google

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel