Google Calendar krijgt frisse Material Design update

Het team achter Gmail wat tevens verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van Google Calendar, heeft zojuist een grote update uit de doeken gedaan. Google Calender lijkt op het onlangs gelanceerde Inbox en is uiteraard voorzien van Material Design.

Met Google Calendar wordt het maken en wijzigen van afspraken kinderspel, aldus het team achter Google Calendar. In onderstaande video wordt uit de doeken gedaan wat je allemaal met deze nieuwe kalender applicatie kunt doen.

Rechtstreeks vanuit Gmail

Met Google Calendar wordt het mogelijk om rechtstreeks vanuit Gmail afspraken aan je agenda toe te voegen, te wijzigen of te verwijderen. Sterker nog, iedere email die je binnen krijgt wordt automatisch een evenement. Zo heb je altijd relevante en up-to-date informatie bij de hand. Zoals bijvoorbeeld de vertrektijden van je zojuist geboekte vlucht!

01_Comp (2)

Assistentie nodig?

In Google Calendar worden ook automatisch suggesties gegeven voor ontbrekende agenda informatie. Je kunt zo bijvoorbeeld alle gegevens van dat goede restaurantje om de hoek koppelen waar je een verjaardagsfeest gaat vieren, handig als je vrienden vergeten zijn het adres te sturen! Maar ook kun je vaak voorkomende afspraken snel toevoegen!

QuickCreate_Timely_110114_v03_nexus5 (1)

Meteen overzicht

“Je agenda is meer dan een lijstje met afspraken, het is je leven!”, met Google Calendar wordt dit overzicht op een prachtige nieuwe manier getoond. Je agenda items worden aangevuld met foto’s en kaarten van de plaatsen waar je naar toegaat. Ook worden illustraties toegevoegd aan bijvoorbeeld afspraken in een bar of restaurant. Alles om je Agenda nog meer tot leven te wekken, of je nou Google Calendar gebruikt op je smartphone of je tablet.

04_tablet (1)

 

Google Calendar is vanaf vandaag beschikbaar voor alle apparaten die draaien op Android 5.0 Lollipop! Ook gebruikers van Android 4.1 en hoger kunnen van deze app gebruikmaken, de update hiervoor wordt in de komende weken uitgerold via de Google Play Store, wanneer deze update beschikbaar is lees je uiteraard op DroidApp.nl!

Google Agenda
Google Agenda
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Bron: Gmail blog

Lees ook

Reageer op dit artikel