In beeld: Google Agenda in Android 5.0 Lollipop

Er zijn nieuwe beelden opgedoken van Google Agenda in Android 5.0 Lollipop. De populaire kalender-applicatie zal in de komende Android-versie een stuk moderner er uit gaan zien.

Bij de introductie van Android L kwamen al een aantal afbeeldingen naar buiten van het nieuwe Google Agenda. Google Calendar, zoals de app in het Engels wordt genoemd zal in Material Design gegoten worden. Daarnaast zal Google Agenda meer met kleuren gaan werken.

Er wordt al wel gewerkt met kleuren, maar dit zal in de nieuwe versie een stuk mooier worden weergegeven. Met een minimalistische vormgeving is de app helemaal bij de tijd. Daarnaast worden nieuwe maanden en sommige speciale items voorzien van een illustratie.

Nieuw in Google Agenda is dat de kalender-app afspraken en gebeurtenissen gaat herkennen uit andere Google-diensten zoals Gmail. Eerder werd al bekend dat Google deze plannen wilde gaan invoeren, en die tijd lijkt nu te zijn aangebroken.

Google Agenda in Material Design is nog niet beschikbaar. Wanneer de app re downloaden is, lees je dat hier uiteraard terug.

via

Lees ook

Reageer op dit artikel