Google Agenda 5.1 krijgt grote update: meer functies (+ APK)

Google Calendar, in Nederland misschien beter bekend onder de naam Google Agenda, heeft vandaag een grote update gekregen. Met de update van Google Calendar komen een aantal nieuwe functies beschikbaar voor de agenda-app voor Android.

Begin november bracht het ontwikkelteam van Gmail, wat tevens verantwoordelijk is voor Google Agenda, een grote update uit voor de Android-app. Hierbij werd Google Agenda helemaal vernieuwd met Material Design. Met de update die vandaag (Update Wednesday) is verschenen krijgt Google Agenda er eveneens een aantal nieuwe functies bij, die voor veel gebruikers erg gewaardeerd zullen worden.

google-calendar-5.1

7-dagen / weekweergave

Allereerst is er nu eindelijk de 7-dagen weergave. In de eerdere versie van Google Kalender was er enkel de planning per dag of per vijf dagen. Daarnaast was er een planning te vinden met alle afspraken en items op een rij. Nu kan je middels pinch-to-zoom direct de afspraken voor een hele week bekijken. Helaas is er geen uitgebreide maandweergave beschikbaar alsnog.

Google Calendar 5.1

Google Drive

Met Google Calendar 5.1 wordt het mogelijk om bestanden uit Google Drive toe te voegen aan een afspraak. Vanaf volgende week zal dit ook mogelijk worden via de webversie van Google Agenda.

Weeknummers

In de nieuwe versie van Google Agenda is het mogelijk om weeknummers weer te geven. Dit was al wel mogelijk via een aparte kalender die je kon selecteren in Google Agenda web, maar nu is het een standaard optie die je kan selecteren in de app.

Google Calendar 5.1

Google+ verjaardagen

In Google Calendar 5.1 moet het mogelijk worden om verjaardagen van Google+ contacten niet meer allemaal weer te geven in je Google Agenda. Tot voorheen kreeg je deze verjaardagen (noodgedwongen) te zien in je Google Agenda, en nu lijkt Google eindelijk geluisterd te hebben naar de gebruikers. Ook deze functie komt volgende week beschikbaar in de webversie van Google Agenda.

.ics

Het is mogelijk om .ics bestanden in te laden die bijvoorbeeld via Gmail naar je toe zijn gestuurd. Een .ics bestand is een agenda-bestand die je op een snelle manier een agenda-item laat toevoegen.

Google Calendar 5.1 wordt binnenkort uitgerold in de Google Play Store. Mocht je niet zolang willen of kunnen wachten, download dan hier de Google Calendar 5.1 APK.

Google Agenda
Google Agenda
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel