‘Google Agenda gaat gebeurtenissen herkennen uit gesprekken’

Google Agenda zal in de toekomst nog slimmer te worden. De agenda-dienst van Google zal binnenkort uit berichten van bijvoorbeeld Hangouts, Google+ en Gmail een gebeurtenis kunnen halen, en vragen of die toegevoegd moet worden aan de agenda.

Google weet al meer van haar gebruikers, dan de gebruiker denkt, en deze informatie wordt naar alle waarschijnlijkheid alleen nog maar meer. De website Android Police meldt dat Google Agenda, ook wel bekend als Google Calendar, binnenkort afspraken zal herkennen uit gesprekken die worden gevoerd via bijvoorbeeld Google Hangouts.

Google Calendar
De vernieuwde functionlaiteit in Google Agenda – Bron: AndroidPolice

De bron beschikt over de code waaruit zou blijken dat Google al druk bezig is met het testen van de nieuwe functionaliteit. Wanneer de gebruiker bijvoorbeeld aangeeft in Gmail, Google+ of Hangouts dat hij of zij van het weekend naar de film wil gaan, zal Google Agenda dit herkennen en de gebruiker de vraag stellen, of hiervoor een evenement aangemaakt moet worden.

De nieuwe functionaliteit in Google Agenda is een uitkomst voor diegene die vergeetachtig zijn. Maar de nieuwe functionaliteit heeft (uiteraard) ook voordelen voor Google. Google duikt nog verder in het privé-leven van haar gebruikers en zou dit eventueel kunnen gebruiken voor promotionele doeleinden.

Hoewel uit de code blijkt dat Google deze functie wellicht aan het testen is, staat het nog niet vast, dat de functionaliteit er definitief komt. Tot op heden was er al wel de mogelijkheid dat op in bepaalde applicaties een datum werd gemarkeerd als link, waardoor de gebeurtenis toegevoegd kon worden aan de agenda, maar deze functionaliteit gaat verder dan dat.

Lees ook

Reageer op dit artikel