‘Gokapps moeten uit Nederlandse Play Store verwijderd worden’

In de Nederlandse Google Play Store, de applicatie winkel op Android, zijn enkele tientallen gokapps te vinden. In deze apps is het mogelijk om met echt geld te gokken, de Nederlandse Kansspelautoriteit wil dat deze apps nu uit de applicatie winkel van Google verdwijnen.

Gokapps moeten weg

Volgens de Nederlandse toezichthouder gaat het om 49 applicaties die gebruikers met echt geld laten gokken. De Kansspelautoriteit wil dat deze apps nu verdwijnen uit de appwinkel van Google en Apple. Achter de apps zitten vaak grote bedrijven zoals Unibet en Bwin, volgens de huidige gokwetgeving in Nederland zijn deze illegaal bezig.

In Nederland wordt al jaren gewerkt aan nieuwe wetgeving die minder zwaar is maar die laat nog steeds op zich wachten. “We willen consumenten duidelijk maken dat de apps illegaal zijn en dat we niet kunnen vaststellen of het spel eerlijk is”, zegt Martijn van de Koolwijk tegenover de NOS. Volgens hem hebben jongeren die gokapps gebruiken meer kans op gokproblemen in hun latere leven.

Beide appwinkels en alle gokbedrijven zijn gevraagd hun app te verwijderen voor de Nederlandse markt. Wie geen gehoor geeft aan het verzoek kan van de Kansspelautoriteit een boete verwachten. Consumenten met tegoeden in dergelijke apps doen er goed aan om deze terug te vorderen voordat de apps geblokkeerd worden.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel