Google heeft inmiddels 2,1 miljoen Pixel-smartphones verkocht

Google zou volgens de laatste berichten 2,1 miljoen smartphones hebben verkocht uit de Pixel-serie. Het gaat om zowel de Google Pixel als de Pixel XL. De Pixel-toestellen volgen de eerdere Nexus-devices op.

Verkoopaantallen van Pixel en Pixel XL

Google heeft volgens nieuwe informatie tot nu toe 2,1 miljoen smartphones verkocht van de Pixel en Pixel XL samen. De telefoons zijn sinds de herfst van 2016 verkrijgbaar, maar nog altijd officieel niet in Nederland en België. De telefoons werden bestempeld als de beste van 2016 en worden gefabriceerd door HTC.

De aantallen van 2,1 miljoen zijn niet heel hoog te noemen. Echter zit hier wel een keerzijde aan. Zo is de Pixel niet overal verkrijgbaar en dus maar in een beperkt aantal landen. De Pixel-toestellen kwamen als opvolger voor de Nexus-toestellen. De Nexus-toestellen waren geliefd onder een beperkte groep gebruikers, maar wisten nooit flink te scoren bij de doorsnee consument.

De kans is aanwezig dat we dit jaar nieuwe Pixel-toestellen gaan zien. Eerder doken er al berichten op over de Pixel 2.

Je kunt de huidige Pixel-devices wel bestellen bij een aantal Nederlandse webwinkels, maar officieel zijn ze niet door Google uitgebracht. Alle informatie vind je via onderstaande buttons op de toestelpagina’s.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel