Google Allo nu te downloaden uit Play Store: alles wat je moet weten (+ APK)

Google heeft haar eigen chat-app Google Allo uitgebracht in de Play Store. Vanaf nu heeft WhatsApp er een nieuwe concurrent bij. Tijdens de aankonding van Allo bij Google I/O kregen we al een voorproefje van wat de chat-app allemaal kan, maar vanaf nu kan je het allemaal zelf ervaren!

Google Allo

Na de release van Google Duo in augustus, is het nu de beurt aan Google Allo. Met Google Allo wil Google gebruikers niet alleen een alternatief bieden voor WhatsApp, maar de gebruiker ook voorzien van een groot aantal handige, nuttige en leuke functies. Je kunt chatten met Google en natuurlijk met je vrienden en familie. Door met Google te chatten kan je snel een antwoord krijgen op je vraag en is het eigenlijk gewoon een geïntegreerde zoekmachine.

Google Allo

Lettergrootte

Je kunt in Google Allo eenvoudig de lettergrootte veranderen. Door de verzend-knop naar boven te vegen worden de letters groot verzonden (wat gezien kan worden als schreeuwen) en door de verzend-knop naar beneden te vegen wordt de tekst klein getoond en komt dit over als fluisteren.

Google Allo fluisteren

Slimme suggesties

Naarmate je Google Allo langer gebruikt leert de app je kennen. Wanneer iemand vraagt hoe laat je thuis bent om te eten, zal Allo tweetal suggesties tonen die je direct kunt versturen als slim antwoord. Deze zullen speciaal op jou afgestemd worden. Daarnaast kunnen ook foto’s herkend worden. Wanneer de ander bijvoorbeeld een foto van een hond stuurt, krijg je direct een aantal suggesties te zien om als antwoord te versturen. Zo hoef je minder tijd te besteden aan het beantwoorden van berichten.

Google Allo Assistent

Sticker packs

Google voorziet Allo ook van interessante sticker packs. We schreven onlangs al over de Google Allo stickers, die soms erg grappig zijn, maar soms wel wat aan de ordinaire kant zijn. Standaard zijn een aantal stickers al in de app te vinden en eventueel kan je aanvullende pakketten downloaden.

Google Allo Stickerpacks

GIF’jes!

Google Allo laat je naast stickers ook andere mediabestanden sturen. Zo kan je een foto versturen en deze voor het versturen eerst nog bewerken door er op te tekenen. Ook kan je video’s sturen en je locatie delen. Tot slot is er ook ondersteuning voor GIF’jes waardoor je geanimeerde plaatjes kunt uitwisselen met anderen.

Incognito

Dankzij de Incognito mode kan je privé chatten met end-to-end encryptie. Tevens kan je hierbij instellen dat berichten na een bepaalde tijd verwijderd worden. Hierdoor zijn ze zowel voor de ontvanger als voor de verzender na die periode niet meer zichtbaar. Ook notificaties kan je hierbij afschermen. Daarnaast kunnen er geen screenshots genomen worden van chats in incognito-vensters.

Audio-opname

In Google Allo kan je ook snel een audiobericht versturen. Hiervoor kan je, net als bij WhatsApp, op het icoontje van de microfoon tikken en deze ingedrukt houden. Door naar links te vegen tijdens het ingedrukt houden wordt de opname geannuleerd. Mocht je snel willen zoeken binnen conversaties dan kan je uiteraard gewoon de zoekfunctie gebruiken.

Aanmelden voor Google Allo

Het gebruik van Google Allo kan gewoon middels je telefoonnummer. Dit is anders dan bij Google Hangouts, waar je je aan moest melden met een Google-account. Wanneer je op je smartphone bent ingelogd met een Google-account wordt ook samen met het telefoonnummer je Google account gekoppeld in Google Allo. Hiermee kan je gebruik maken van Google Assistent, waarbij je dus Google via Allo vragen kunt stellen en ‘advies’ kunt vragen.

Download

Wil je niet langer wachten en direct aan de slag met Google Allo? Download de applicatie dan uit de Play Store via onderstaande button. De applicatie wordt gefaseerd uitgerold. Je kunt ook de APK downloaden zodat je de app direct kunt gebruiken. Houd er rekening mee dat de versie per toestel verschilt.

Lees ook onze Google Allo review

Google Allo
Google Allo
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel