Google Allo vanaf nu beschikbaar als webversie: dit moet je weten

Google heeft zojuist de webversie van Google Allo live gezet. Allo is de berichtendienst van Google en beschikt over verschillende extra mogelijkheden zoals integratie van Google Assistant, gifjes, stickers en dergelijke.

Google Allo webversie

De webversie van Google Allo is zojuist online gegaan. De berichtendienst van Google werd vorig jaar tijdens Google I/O gelanceerd, maar de mogelijkheden waren toch wel erg beperkt. Nu is daar de eerste stap gezet dat er meer mogelijkheden zijn in de app. Vanaf nu kun je Google Allo dus niet alleen op je smartphone gebruiken, maar ook via de website.

Google Allo Web Android

Nog steeds is Google Allo maar op één toestel te gebruiken, maar de komst van een web-app maakt het gebruik wel een stuk prettiger. Je hoeft voortaan dus niet meer voor ieder bericht je smartphone te pakken. Goed om te weten is dat de webversie enkel in Google Chrome werkt, en dus niet in bijvoorbeeld Microsoft Edge, Firefox of Opera.

Google Allo Web

Via allo.google.com/web kun je een QR-code scannen. In de app van Google Allo vind je in het zijmenu de optie ‘QR-scanner’ en tevens een optie ‘Allo voor het web’. Vervolgens kun je via een van deze twee stappen de code scannen en kan het chatten via de webversie beginnen. Er opent een venster met je chats in Google Allo en tevens kun je een nieuwe chat starten. De stickers, commando’s en dergelijke zijn beschikbaar in de webversie. Wel is het belangrijk dat de telefoon in verbinding blijft staan met het internet, anders werkt het niet.

Je kunt Google Allo Web bereiken via deze link. Gebruik jij Google Allo, of ga je het nu gebruiken nu er een webversie is? We zijn benieuwd!

Google Allo
Google Allo
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel