Google Assistent in België voegt mannenstem en Sonos-integratie toe

Er zijn nieuwe functies beschikbaar voor de Belgische gebruikers van de Google Assistent. In een persbericht laat Google weten dat de gebruikers vanaf nu de mannenstem en de Sonos-integratie kunnen gebruiken.

Google Assistent in België

De Google Assistent is sinds dit jaar ook te gebruiken in België. Het aantal functies is nog niet zo uitgebreid als in verschillende andere landen zoals het Verenigd Koninkrijk, maar nu is er toch een fijne update verschenen voor de assistent. Belgen kunnen vanaf nu de Google Assistent gebruiken met een mannelijke stem. De mannenstem werd eerder al toegevoegd aan de Nederlandse assistent. Je kunt de stem via onderstaande stappen instellen;

  1. Tik op de startknop van je Android-telefoon of -tablet en houd deze vast, of zeg ‘Oké Google’.
  2. Tik rechtsonder op het kompas.
  3. Tik rechtsboven op je profielfoto of je initiaal > Instellingen.
  4. Tik op Assistent > Assistent-stem.
  5. Kies een stem. Voor de mannelijke stem kies je hier de oranje kleur, de rode kleur is de vrouwenstem.

Google Assistent stem

Daarnaast heeft Google Assistent Sonos-integratie gekregen. Hiervoor hoef je enkel een software-update op je Sonos speaker te downloaden. Gebruikers kunnen vervolgens hun muziek afspelen en een wekker instellen. Tevens kan slimme apparatuur aangestuurd worden via de Sonos-speaker. Ook deze ondersteuning is al langere tijd in Nederland beschikbaar.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel