Google voert testen uit met nieuw redesign voor Assistent overzichtspagina

Google test een redesign voor de overzichtspagina van Google Assistent. Op nieuwe screenshots zien we het nieuwe ontwerp met flink wat verbeteringen.

Redesign voor Assistent

De overzichtspagina van Google Assistent kan er binnenkort mogelijk anders uitzien. Bij verschillende gebruikers is het nieuwe design opgedoken en dat ziet er een heel stuk beter uit. De begroeting wordt kleiner weergegeven en het weer wordt uitgebreid met informatie. Je ziet de voorspelling voor de komende uren, samen met een grotere animatie.

Google Assistent redesign

Je ziet in één oogopslag ook direct welke taken je morgen en in de komende dagen hebt. Ook is er een sectie met de items die je later deze maand hebt. Daarbij wordt gewerkt met duidelijkere kaarten zodat het onderscheid duidelijker is. Deze kaarten kunnen uitgeklapt worden zodat je meer informatie te zien krijgt. Het ligt voor de hand dat gebruikers ook hun andere kaarten te zien krijgen die we al kennen van Assistant. Denk aan vluchttijden, reserveringen voor bijvoorbeeld hotels en relevante verkeersinformatie.

Het is niet bekend of dit inderdaad het nieuwe design wordt. De test lijkt op zeer kleine schaal uitgerold te worden. Wat vind jij van het nieuwe ontwerp?

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel