Google Assistent vanaf nu beschikbaar in België: dit kun je ermee

Google heeft zojuist bekend gemaakt dat Google Assistent in België gebruikt kan worden. Nederland kan de assistent sinds augustus gebruiken. Nu de ondersteuning voor de Vlaamse taal is toegevoegd, is dat goed nieuws voor de Belgen.

Google Assistent in België

Vorige week werd bekend dat Google vandaag iets speciaals zou doen voor de Belgische markt. Dat is inmiddels gebeurd. Google Assistent is vanaf nu officieel te gebruiken in België. Google heeft de afgelopen tijd gewerkt aan de Vlaamse taal. Eerder werd al ondersteuning voor de Franse taal toegevoegd, die kan nu ook gebruikt worden door de Belgen. Voor degenen in België die Duits spreken is er ook goed nieuws; het platform kent de Duitse taal al aardig goed.

Het was voor de Belgen al mogelijk om de assistent te gebruiken in combinatie met de Nederlandse taal, maar nu werkt het zonder aanpassingen te doen in de instellingen. Het werkt op Android-devices met Android 5.0 Lollipop of hoger.

Google Assistent

Actions

Verschillende Belgische partijen hebben zich al aangemeld met Actions om de assistent te combineren met hun diensten. Denk hierbij aan ING voor het opvragen van het saldo, BPost te vragen waar je pakketje blijft en aan de NMBS vragen hoe laat de trein vertrekt. Tevens kun je aan omroep VRT vragen wat het laatste nieuws is. Tevens kun je algemene vragen stellen zoals een recept of hoe hoog de Eiffeltoren is. Google Assistent kent inmiddels ook typisch Belgische moppen.

De uitrol van de Belgische Google Assistent is inmiddels gestart. Het kan even duren voordat iedere Belgische gebruiker toegang heeft tot de assistent.

Leestip: Google Assistent: alle commando’s die het leven wat makkelijker maken

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel