‘Google werkt aan Belgische versie voor Google Assistent’

Google schijnt te werken aan de Vlaamse taal voor de Google Assistent. Een Belgische supermarkt meldt dat er getest gaat worden met de Belgische versie van de slimme assistent van Google.

Google Assistent komt naar België

De Belgische supermarkt Colruyt meldt dat het gaat beginnen met het uitvoeren van een test waarbij boodschappenlijstjes ingesproken kunnen worden door klanten. Dit inspreken kan gedaan worden via Google Assistent, de slimme, persoonlijke assistent van Google zelf. Vorig jaar werd de assistent uitgebracht in Nederland en de dienst komt ook naar België, zo lijkt het.

Google zelf heeft hier nog niks over gedeeld. De test die gevoerd wordt, zou als voorbereiding zijn voor de Belgische versie van de assistent. De testen van de supermarkt worden gedaan met de Franse en Nederlandse assistent. Bij het inspreken van boodschappenlijstjes, kunnen gepersonaliseerde suggesties voor boodschappen gegeven worden. Colruyt-klanten kunnen de producten afvinken tijdens het doen van boodschappen, of aangeven dat ze het thuisbezorgd willen hebben.

Het is niet bekend wanneer Google de Assistent voor België uitbrengt. We houden je natuurlijk op de hoogte. Pas als de assistent beschikbaar is, zal daarna pas de Google Home en Home Mini uitgebracht worden bij onze zuiderburen.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel