Filmpje pakken? Google Assistent kan voortaan bioscooptijden vertellen

Zin om een filmpje te kijken in de bioscoop, maar niet te hoeven zoeken hoe laat de film draait? Met de nieuwe Pathé integratie in Google Assistent, vraag je het gewoon aan je persoonlijke assistent.

Pathé in Google Assistent

Google Assistent is sinds enige tijd in Nederland en de mogelijkheden worden langzaam maar zeker uitgebreid. Je kunt al praten met DroidApp, en zo bijvoorbeeld de actuele prijzen opvragen van smartphones, of het laatste nieuws laten oplezen. Bioscoopketen Pathé kan ook benaderd worden via Google Assistent.

Google Assistent Pathé

Je kunt het filmaanbod opvragen, de locaties zoeken van Pathé bioscopen, tijden en wat achtergrondinformatie over de film. Wanneer je vraag hoe laat Instant Family draait, vraagt de Assistent in welke bioscoop je de film wilt kijken. Je krijgt vervolgens de verschillende tijden te zien. Je kunt bijvoorbeeld ook opvragen wat de minimale leeftijd is voor een film.

Ben je in het bezit van een Google Home (Mini) of de assistent op de smartphone, dan kun je het commando ‘Oké Google, praten met Pathé’ gebruiken om de assistent Charlie de Haan (de mascotte van het bedrijf) te starten. De functie is vanaf nu beschikbaar in Nederland.

Leestip: Google Assistent: alle commando’s die het leven wat makkelijker maken

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel