Google hint naar introductie Google Assistent voor België

Na Nederland kan ook België de ondersteuning voor hun taal verwachten voor Google Assistent. Mogelijk krijgt de assistent niet alleen de Vlaamse maar ook de Franse taal als ondersteuning. Dit alles zou binnen een week aangekondigd moeten worden.

Google Assistent komt naar België

Sinds augustus vorig jaar kunnen we in Nederland gebruik maken van de Nederlandse taal in de Google Assistent. Langzaam maar zeker vindt de assistent steeds verder zijn uitbreiding in Europa. Nu lijkt het erop dat Google ook België toe wil voegen aan het rijtje landen waarin de Assistent in de eigen taal gebruikt kan worden.

Google heeft uitnodigingen de deur uit gedaan voor een persevenement in Brussel. In deze uitnodiging staat de tekst “Oké Google, wat heb je aan te kondigen?”. Tevens is er een Franse uitnodiging door Google de wereld in gestuurd. Dit samen lijkt toch echt te wijzen op een introductie van Google Assistent voor België.

Onbekend is of de Assistent ook direct al beschikbaar komt voor de Belgen. Omdat er teveel verschil zit in bepaalde uitdrukkingen en accenten werkt Google aan een eigen variant voor België. De Nederlandse assistent is voor België minder bruikbaar omdat deze echt gericht is op de Nederlandse markt met veel Nederlandse content.

Op 28 mei zullen we hierover dus meer te weten komen. Mogelijk heeft Google ook plannen om enkele producten op de Belgische markt uit te brengen die gebruik maken van de Assistent. Denk aan de Google Home (Mini) en de nieuwe Nest Hub die je vanaf nu kunt pre-orderen in Nederland.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel