Google Camera krijgt update met Material Design (+ APK)

Google Camera is bijgewerkt naar versie 2.4. In Google Camera 2.4 is het Material Design toegevoegd waardoor de vormgeving van de applicatie ietwat gewijzigd is. Google Camera is de eigen camera-app van Google en is gratis beschikbaar.

Google heeft een nieuwe versie uitgebracht van de camera-app Google Camera. Versie 2.4 van de applicatie heeft het moderne Material Design meegekregen. De nieuwe interface is niet drastisch veranderd in vergelijking met de vormgeving uit de huidige versie van de app. Het icoontje bij de instellingen oogt wat anders en is de volgorde van de camera-standen deels gewijzigd.

google camera 2.4

Het icoontje van Google Camera is daarnaast ook wat moderner ‘gepimpt’ en de animaties zijn verbeterd, maar verder zijn er geen grote wijzigingen ontdekt. Op dit moment is de nieuwe versie van Google Camera met het Material Design nog niet in de Play Store te vinden. Wel is er een APK-bestand van Google Camera 2.4 beschikbaar, zodat je hem kan installeren en gebruiken op je huidige smartphone. Download hier het APK-bestand van Google Camera 2.4.

Google Camera
Google Camera
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Note:

Bij de downloadlink van de APK, is het raadzaam onderstaande punten in acht te nemen:

Update #1: Panorama and Photo Spheres may be crashy. We’re looking into these crash reports.

Update #2: Rooted users can fix the crashes. If you’re not rooted, do not install this APK. If you’re rooted, follow these steps:
1. Download this missing library which is causing the crash: liblightcycle.so to your phone.
2. Then copy this library to /data/app-lib/com.google.android.GoogleCamera-2 (I suppose could also be named com.google.android.GoogleCamera-1 possibly). This way, you don’t need to replace the library in /system/lib, and the .so you’ve downloaded above should only affect the Camera app.
3. After you copy the .so, make sure its permissions are set to at least 644 (rw-r-r-). Root Explorer does this by default, Total Commander, ES, and others don’t.
4. Reboot if the crash isn’t fixed.
5. Then try the camera again – this should fix panorama, photosphere, and HDR+ crashes.

DroidApp.nl is niet aansprakelijk voor eventuele gevolgen die ontstaan zijn na het installeren van dit APK-bestand. Dit APK-bestand is voorzien van een digitale handtekening van Google. Hierdoor is de applicatie niet aangepast door derden. Na installatie zal net als de huidige Play Store versie van de applicatie, de app gewoon updates ontvangen.

Lees ook

Reageer op dit artikel