Google Cardboard krijgt 3D-audio ondersteuning

De beleving met de Google Cardboard zal er nog verder op vooruit gaan. Vandaag heeft Google een nieuwe functie aangekondigd waarmee ontwikkelaars van Cardboard-apps aan de slag kunnen gaan. Nu is de focus gelegd op het geluid. Binnenkort zullen we de eerste apps gaan tegenkomen met 3D-audio.

Cardboard 3D-audio

Google voegt ruimtelijk geluid toe aan de Google Cardboard. De virtual reality-bril van Google krijgt hiermee de mogelijkheid om geluid vanuit een bepaalde richting te laten komen. Een overvliegend vliegtuig of een voorbijrazende brandweerwagen moeten voortaan nog spectaculairder klinken bij het gebruik van een Cardboard.

Google Cardboard

Voor ontwikkelaars is de SDK vrijgegeven die het mogelijk maakt voor app-ontwikkelaars om dit toe te voegen aan een Android-app. Door de richting te laten bepalen van het geluid kan er een extra dimensie gegeven worden aan virtual reality. Daarbij kan bepaald worden in wat voor omgeving het geluid zich afspeelt. In een grot klinkt het geluid heel anders dan wanneer je buiten staat. Ook dit moet goed tot zijn recht komen. Om gebruik te maken van 3D audio is er wel een headset noodzakelijk.

Lees ook: Google Cardboard: virtual reality en alles wat je moet weten

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel